30 ianuarie 2011

Cutiuţe şi... origami

De tare multă vreme mi-am dorit să încerc tehnica şerveţelului! Mi-am procurat cele necesare şi vă prezint în imaginile de mai jos ce a ieşit :) Cutiile sunt din carton, speciale pentru a fi decorate prin diferite tehnici hand-made. Sunt din bucăţi care trebuiesc asamblate, dar modul de prindere  mi s-a părut destul de greoi. Cred că data viitoare voi opta pentru cutii gata făcute :)








Pentru că timpii de aşteptare între diferitele faze pe care le presupune tehnica şerveţelului sunt destul de lungi, am mai făcut două Kusudame Carambola. Autoarea kusudamei este Carmen Sprung, iar tutorialul pentru acest model origami îl găsiţi aici. Şi pentru că v-am obişnuit şi cu câteva detalii tehnice despre modelele mele origami, vă voi spune că am pornit de la pătrate cu latura de 10 cm, iar modelul final are aproximativ 9 cm. Tutorialul pentru inimioare îl găsiţi aici.Am utilizat pătrate cu latura de 7 cm, iar modelul final are aproximativ 6 cm. Inimioarele sunt potrivite şi pentru felicitări!

Carambola albastră mi-a fost inspirată de versurile lui Mihai Eminescu din poezia Floare albastră şi ca urmare a fost tocmai potrivită pentru proiectul Eminescu în hârtie de pe forumul de origami, pe care vă invit să îl vizitaţi. Veţi descoperi doar lucrări deosebite!


Am mai şi tăiat ceva din hârtie zilele acestea :) Încă nu m-am hotărât dacă va deveni o felicitare sau va rămâne pentru un mic tablou :) Ştiu doar că imaginea aleasă mă duce cu gândul la singurătate.


6 comentarii:

  1. foarte draguta kusudama albastra!!! Imi place mult! Eu dimineata pornesc spre Ljubljana asa ca va pup pe toti si ne auzim cand ne intoarcem... in rest pove pe net! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumiri!!! Sa ai drum bun! Si o sedere cat mai placuta :) Te pupam!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place tabloul cu pasarea. Desi da un sentiment de tristete si singuratate. Sau poate de aia, pentru ca reda clar aceste sentimente.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca de aceea mi-a placut si mie in mod deosebit pasărea singuratică pe o creangă desfrunzită aşteptând primăvara sau poate... aşteptându-şi perechea.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cat de fain arata cutiile cu aplicatii prin tehnica servetelului!!! :O
    Stiu de existenta ei de mai mult timp dar sincer, in ultima vreme, devin din ce in ce mai tentata sa incerc asa ceva. Mai ales cand vad servetelele alea superbe, cu modele de-ti vine sa le cumperi chit ca nu faci nimic din ele :D

    Multumesc pentru follow, o sa te adaug si in blogroll-ul meu fiindca ai un blog asa dragut!!!>:D<

    Spor la treaba mai departe. Diana

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc mult pentru vizita, Diana! Merita sa incerci tehnica servetelului. Cu siguranta te va prinde, in special daca iubesti servetelele :)

    RăspundețiȘtergere

Thank you for the moments you spent visiting and for leaving a trace in words! Kiddo