26 mai 2011

Alb-negru sau color?

 Nu, nu e felicitarea făcută la sfârşit de săptămână, ci e o felicitare făcută ieri :) Îmi plac foarte mult schiţele propuse pe clean & simple! Sunt într-adevăr simple, elegante şi deosebite. Şi îmi doream de multă vreme să am ocazia să pun în valoare şi una dintre ştampilele digitale de pe site-ul Create with TLC




Materiale utilizate:
Pentru floare: carton simplu, pigment pentru ştampilă Daco, perforator Daco
Fâşii hârtie pentru quilling, creioane colorate simple

24 mai 2011

Good luck!

După cum vă spuneam a fost un sfârşit de săptămână plin de hârtie :) Având ca inspiraţie schiţa de pe blogul de provocări clean&simple am meşterit felicitarea de mai jos. Hârtia cu model este din gama Capsule Collection de la Papermania. Se poate achiziţiona şi în România de la Casa Retro. Fundiţa e făcută din hârtie de quilling de 1 cm lăţime. Chiar îmi plac fundiţele de hârtie! Urmează să încerc şi panglica textilă :)
Dar mai puţină vorbărie şi să vă arăt felicitarea :) Sper să vă placă. Sugestiile sunt foarte binevenite!

22 mai 2011

Fluturaş

Primul meu proiect quilling mai complicat! Am avut un sfârşit de săptămână plin de inspiraţie, poftă de joacă cu hârtia şi mai ales timp pentru ea :)
Dedic primul meu fluturaş quilling de acest fel Dianei, de al cărei fluture m-am îndrăgostit şi căreia i-am promis, într-un fel, că voi încerca şi eu unul cândva :)
Şi tot cadou virtual Paulei pentru ale cărei proiecte quilling am o mare admiraţie! Sunt de o delicateţe deosebită şi visez să reuşesc să fac şi eu măcar ceva apropiat într-o zi! Sper că mi-am început bine antrenamentul :)

Şi noi surprize zilele următoare, că vă spuneam eu că a fost un sfârşit de săptămână foarte plin!

20 mai 2011

Floraria de hartie- cursuri on-line

De când am văzut minunatele flori ieşite din mâinile Florinei, m-am îndrăgostit de ele! Mi-am dorit să am şansa de a învăţa de la ea cum se pliază hârtia pentru a obţine astfel de frumuseţi, însă distanţa prea mare nu ne-ar fi permis o întâlnire. M-am bucurat foarte mult să aflu că organizează cursuri on-line! 
Deci pentru toţi cei care doresc să participe la cursuri, informaţiile se găsesc pe blogul FlorigamiBonsai. Dacă nu l-aţi vizitat încă, vă invit să o faceţi! Iar pentru exemplificare vă prezint şi eu câteva fotografii  care mi-au fost trimise de Florina, căreia  îi mulţumesc pentru frumosul cu care ne bucură viaţa!








18 mai 2011

Quilling şi ştampile

Cu toate că timpul pare puţin pentru a face ceea ce îmi doresc şi ce îmi aduce linişte şi bucurie, printre alte multe câte sunt de făcut, am găsit răgazul de a mai meşteri câteva felicitări şi flori :)
E prima dată când folosesc ştampile.  Cele pe care le am nu sunt foarte prietenoase pentru că sunt tip rolă. Ca începătoare în a le folosi am avut câteva dificultăţi la aplicarea tuşului astfel încât să iasă modelul curat.  
Însă rezultatul final a meritat efortul :) Sper să vă placă. Eu m-am îndrăgostit de ele :)




Şi am mai rulat ceva hârtie pentru următoarele felicitări, tablouri sau ce voi simţi că îmi doresc să fac la momentul respectiv. Am fost într-o dispoziţie bună şi nu mi s-a părut tare greu să franjurez hârtie :) Asta şi pentru că am acum o agrafă mai specială pentru hârtie şi folosesc tehnica prezentată de Inna. Mult mai uşor şi mai rapid, am tăiat trei fâşii deodată :)

Şi o felicitare făcută de ceva timp şi care nu a ajuns încă pe blog :)


6 mai 2011

Felicitări de Paşte

Bine v-am regăsit! Ştiu că a trecut cam mult timp de la ultima postare, însă mi-am petrecut perioada sărbătorilor alături de cei mai dragi oameni din viaţa mea, pe care am ocazia doar o dată pe an să îi am prin preajmă. Ca urmare am neglijat blogul şi nu am reuşit să ajung la zi nici măcar cu luna martie :) Dar cred că niciodată nu e prea târziu, aşa că vă prezint deocamdată trei felicitări făcute cu ocazia Sărbătorilor de Paşte.
Toate sunt realizate folosind tehnica şerveţelului, iar hârtia din fundal pentru primele două este creaţia Elenei. Pentru cea de a treia felicitare am folosit o hârtie specială pentru felicitări şi o mică floare quilling. Forma ovală am tăiat-o cu foarfeca, iar marginile nu au ieşit chiar perfecte.




L.E. Modelul pentru floarea quilling l-am văzut prima dată la Suganthi, iar mai apoi tot pe blogul ei am găsit şi link-ul către tutorialul făcut de Katrin. Multe mulţumiri!