23 februarie 2011

Portativul inimii

Cea de a 11-a provocare pe Scrapper in Romania are ca temă "...un altfel de Valentine's Day- în dungi". Felicitarea cu inimioare şi cu mesajul de iubire de mai jos este făcută cu multă dragoste pentru soţul meu! Valentine's Day a trecut, dar mâine sunt Dragobetele, şi apoi, niciodată nu spunem suficient de mult "Te iubesc!". Culorile sunt cele ale Mărţişorului, ştiu, dar în momentul de faţă la mărţişoare lucrez şi am folosit ceea ce mi-a fost mai la îndemână :) Iar roşu şi alb este o combinaţie de culori care îmi place mult!


14 februarie 2011

Fluturi şi lalele

Mi-e dor de primăvară, de fluturi şi de lalele! Dar mai este un pic până să vină! Însă eu  mi-am adus-o mai repede, cu o kusudama şi câteva modele de papercutting :)
Kusudama Butterfly, a cărei diagramă o găsiţi aici. Nu e un model foarte dificil, însă cere atenţie la pliere şi precizie. Modelul meu este din pătrate cu latura de 7 cm, iar la final are aproximativ 10 cm.




L.E. Şi imaginea preferată!


11 februarie 2011

Quilling şi... peştişori, inimioare şi... veveriţe

A fost o săptămână aglomerată, dar în decursul căreia n-am putut sta departe de hârtie :) Şi pentru că în februarie unul dintre prietenii dragi, acvarist pasionat, îşi sărbătoreşte ziua de naştere, ce putea fi mai potrivit decât o felicitare cu peştişori :) Aşa că am luat şi am rulat hârtia şi am făcut doi peştişori şi un pui mic de caracatiţă! În forma clasică, dreptunghiulară, mi se părea că felicitarea îşi pierde din farmec, aşa că am "ajustat-o " un pic pe ici pe colo.





Tot căutând modele pentru papercutting pe net am dat într-o zi peste little acorn şi două modele tare drăguţe de inimioară cu veveriţe! Doi drintre cei mai dragi oameni din viaţa mea sunt mari iubitori de veveriţe, deci nu mi-a rămas decât să îi bucur cu cele două inimioare :) Una dintre ele s-a transformat în felicitare, cealaltă aşteaptă cuminte, decupată să vadă ce va ajunge :)



1 februarie 2011

Tornillo

Tornillo sau Great Stellated Dodecahedron, autor Paolo Bascetta. A fost o plăcere să împăturesc această kusudama deoarece îmbinarea se face fără lipici:)  Iar jocul celor trei culori imi place tare mult! 
Pătratele de hârtie din care este făcută au dimensiunea de 7 cm, iar modelul final are aproximativ 12 cm.
Tutoriale: fotodiagrama sau tutorial video, depinde ce preferaţi :)

Lecturi decembrie-ianuarie

1. Blind Willow, Sleeping Woman- Haruki Murakami
2. Glasul porumbiţei- W.Somerset Maugham
3. Sonata Kreutzer şi alte povestiri- Lev Nikolaevici Tolstoi
4. High Noon- Nora Roberts
5. 1st to Die- James Patterson